Најновије

НБА: Оклахома прошла, Портланд и Шарлот одбранили домаћи терен

У ноћи између понедељка и уторка у најјачој лиги света одиграна 3 меча првог кола плеј офа. Познат први пар полуфинала на западу.

Расел Вестбрук ( Фото:Јутјуб)

У изузетно узбудљивом мечу екипа Шарлота је победила Мајами и изједначила на 2-2 у серији. Победа је утолико већа јер су "Осе" биле лишене помоћи једног од најбољих играча тима Николас Батума. Куриозитет овога меча је то што је Шарлот добио само једну од четири четвртине и на крају победио. Фантастичан код победника је био Кемба Вокер са 34 поена док је Лин додао 21. Код гостију су 4 играча имали између 12 и 16 постигнутих поена, али то се испоставило као недовољно за брејк.

Оклахома је на свом паркету победила Далас и четврти пут, прошла даље и заказала дуел са Сан Антониом. То ће сасвим сигурно бити највећи дерби и најзанимљивија серија наредне рунде. Атмосферу пред синоћну утакмицу додатно је подгрејао власник Даласа Марк Кјубан који је изјавио да Оклахома има само једну праву звезду Кевина Дуранта. Колико је у криву му је показао Расел Вестбрук који је мотивисан том изјавом убацио 36 поена, ухватио 12 лопти и додао 9 асистенција. Велику помоћ је имао у Дуранту који је убацио 33 коша. Код поражених најрасположенији је био Дирк Новицки са 24 поена.

У последњем мечу вечери Портланд је победио други пут узастопно Клиперсе и изједначио у серији на 2-2. Домаћи су утакмицу преломили у своју корист у последњој четвртини коју су добили са 32-20. Много већи проблем за Клиперсе од самог пораза је повреда прве звезде тима Криса Пола који је поломио трећу метакарпалну кост у шаци и мораће да пропусти остатак плеј офа. Чак и ако Клиперси успеју да прескоче Портланд без Пола неће имати много шансе против Голден Стејта. Код победника одличан је био Амину са 30 поена што је и његов рекорд сезоне. Код гостију Грин и Грифин су убацили по 17 поена. Серија се сада враћа у Лос Анђелес.

Резултати: Шарлот-Мајами 89-85 Оклахома-Далас 118-104 Портланд-Л.А Клиперс 98-84 Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА