Најновије

ПОСТИЗБОРНИ ХАОС: Раскол међу социјалистима - Дачић и Антић против Ружића и Славице

БЕОГРАД - У Социјалистичкој партији Србије је после избора завладао општи хаос! Након што су пристигли резултати са биралишта, у тој партији су се поново формирали табори за и против сарадње са напредњацима и њиховим председником Александром Вучићем, који је апсолутни победник избора.

Ком ли ће се царству приклонити социјалисти? (Фото: Јутјуб)

Док табор у СПС-у са потпредседником странке Бранком Ружићем на челу инсистира на одласку у опозицију, онај који званично управља странком, а на чијем је челу њен председник Ивица Дачић, чврсто је уверен да странка треба да буде део будуће владе.

- Бранко Ружић, Милутин Мркоњић, Новица Тончев и Славица Ђукић Дејановић ликовали су када су стигли резултати избора, јер сматрају да би имали до пет одсто бољи резултат да су нападали Вучића током кампање. Они то мисле на основу доброг резултата који је постигао Тончев у Сурдулици - објашњава извор. Он тврди да се у табору који је за сарадњу са Вучићем налазе председник СПС-а Ивица Дачић и његов заменик Александар Антић.

- Дачић и Антић хоће да наставе сарадњу са напредњацима у новој влади. Александар Антић сматра да је некоректно и лицемерно нападати оног са којим си био годинама у блади. Са друге стране, Ружић, Мркоњић и Тончев желе да СПС буде у опозицији, одакле би рушио Вучића - наводи извор.

Да вечито бунтовни потпредседник социјалиста Бранко Ружић жели да буде у опозицији, признао је и јавно током гостовања на Телевизији Н1.

- Лично бих волео да будем у опозицији. Ред је да они који победе имају прилику да искористе и покажу шта све могу да допринесу држави - казао је Ружић, али је и отишао корак даље, па је истакао да је одлука ни мање ни више него на социјалистима.

- Да ли ће СПС ући у владу или не, зависи од позива СНС-а и од одлуке СПС-а. Вучић треба да размисли шта Србију чека. Ми ћемо, уважавајући шта се дешавало, водити рачуна о нашем дигнитету и спрам тога ћемо доносити одлуку - казао је Ружић.

- Али ако будемо позвани, принцип сарадње ће бити другачији него у претходне две године. То је порука Вучићу - истакао је потпредседник социјалиста, који је на тај начин изнео своје услове Вучићу као победнику избора.

С друге стране, поруке које долазе од Дачића и Антића су радикално другачије. Лидер СПС-а је казао да се чуо са председником СНС-а.

- Уколико такав позив добијемо, спремни смо да разговарамо о наставку сарадње са СНС-ом, јер је то у најбољем интересу Србије - казао је Дачић у изјави за медије.

Његов заменик Александар Антић је навео да су социјалисти свакодневно у комуникацији са СНС-ом и да је „лопта у ногама напредњака“ у вези са формирањем владе.

- Треба пустити да прође мало времена да се саберу утисци. И треба препустити иницијативу напредњацима - рекао је он. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА