Најновије

СМАК СВЕТА ТУТЊИ КА НАМА, АЛИ ТО НИЈЕ АСТЕРОИД: Много је веће и страшније

Експанзија технологије довела је до развитка робота и смртоносних вируса који представљају огромну претњу по човечанство. Поред тога, климатске промене, нуклеарни рат и природне катастрофе су оно што научници сматрају као почетак апокалипсе!

Да ли је смак света близу? (Фото: Pixabay)

Некада давно, куга је убијала људе широм света, а неки научници сматрају, на основу ДНК анализа, да је управо тај вирус допринео да Римско царство буде сломљено. Међутим, сада је ствар мало другачија.

Куга је прошлост, али постоје "нови вируси" који су захватили целу планету. Конкретно, на те вирусе изузетно утиче технологија и њен развитак.

– Постоје неке "страшне ствари" које се неће догодити баш за годину дана, али када буде до њих дошло, нас свет ће бити преобликован. Историја нас је научила да се све те “страшне ствари” мењају и расту како напредује технологија – рекао је Себастијан Фаркухар, директор организације Глобално приоритетних пројеката.

Иначе, за развитак технологије одговоран је човек, те се њему лако може приписати и одговорност за све негативне природне промене на планети. Он ја аутоматски одговоран за климатске промене и природне катастрофе које ће се тек догодити!

У наредних пет година, највећа опасност по становништво, су вулканске ерупције, земљотреси и велике климатске промене.

Такође, велика претња по човечанство представљају вируси који су "пуштени" из лабораторије. Управо такву једну ситуацију је цела Земља имала са птичјим грипом, а и дан-данас се појављују случајеви који обољевају од баш овог грипа!

Себастијан предвиђа да се у будућности може очекивати да озлоглашена терористичка група, Исламска држава, направи вирус који ће збрисати са лица земље добар део становништва. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА