Најновије

ТАХИРИ УПОРНА: Преговори У Бечу нису уродили плодом, Србија се не одриче себе саме

Косовска министарка Едита Тахири, задужена за дијалог, изјавила је да Приштина тражи да „демаркација границе са Србијом” буде укључена у дијалог Београда и Приштине, преноси приштински „Зери”.

Едита Тахири (Фото: Јутјуб)

Према Тахири, у овој фази разговора Приштина има и друге теме, попут „узајамног признање две земље, поделе имовине и ратних репарација”.
Она је рекла да је Приштина доставила теме дијалога и да је „главна тема демаркација границе између Косова и Србије”, преноси приштински дневник, а јавља Танјуг.
Разговори у Бечу нису уродили плодом, мере остају
Косовска министарка за дијалог Београда и Приштине Едита Тахири изјавила је да ће мере уведене за транспорт нафте и гаса из централне Србије остати до даљњег, с обзиром да, како је навела, разговори са делегацијом Београда у Бечу у понедељак нису уродили плодом.
Разговори ће бити настављени, казала је она за Радио Слободна Европа.
„Овај хитан састанак је сазван како би се постигло решење. Али након тешких преговора током целог дана, није било резултата. Аргумент српске стране је да Косово није чланица Конвенције о АДР (међународном транспорту опасног терета), ни чланица УН,” рекла је Тахири.
Према њеним речима, аргумент Приштине је да је Косово са многим државама већ постигло договор о признању ових АДР сертификата.
Тахири је рекла да је српска страна током разговора у неколико наврата прекидала разговоре ради консултација, те да се ЕУ максимално ангажовала како би убедили представнике Београда.
„Важно је рећи да се по том питању разговори настављају,„ рекла је она напомињући да је до сада било и других сличних споразума о слободној трговини који су постигнути без проблема. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА