Најновије

ЕВРОКУП: За титулу Стразбур и Галатасарај

Стразбур успео да надокнади заостатак из првог меча против Трента док је Галатасарај успео да "преживи" Канарска острва

Стразбур ( Фото: eurocupbasketball.com)

Турски Галатасарај и француски Стазбур играће у финалу кошаркашког Еврокупа, а уједно се борити и за место у Евролиги следеће сезоне.
Галатасарај је прошао у финале, иако је после продужетка изгубио у Лас Палмасу са 94:81 у реваншу полуфинала. Ипак, турски тим је славио јер је у првом мечу у Истанбулу добио са 14 поена разлике.
Најбољи код Галатасараја био је српски интернационалац Владимир Мицов са 21 поеном и седам скокова. Управо је Мицов на две секунде пре краја регуларног тока утакмице постигао кош, смањио на 90:76 и одвео Галату у продужетке.
Ту није био крај његовој чаролији, јер је у завршници продужетка изблокирао Алберта Оливера који је кренуо на улаз за победу и пласман домаћина у финале.
Ерик Меколум додао је на то још 16, а Стефон Лазме 11 поена. Блејк Шилб дао је седам поена за Галатасарај, док је Куртис Џерелс утакмицу завршио са пет поена.
Апсолутно најбољи у домаћој екипи био је Ди Џеј Сили са 23 поена, док је центар Ален Омић додао још 16 поена.

Први финалиста Еврокупа вечерас је постао Стразбур који је као гост савладао италијански Тренто са 86:78. Тако су Французи надокнадили шест поена минуса из прве утакмице. Француску екипу су до тријумфа водили Марди Колинс и Роман Дипор са по 20 поена, Багали Фофана је дао 13, а Кајл Вимс 10 поена. Најефикаснији у италијанском тиму био Давиде Пасколо са 22 поена.

Прва финална утакмица Еврокупа игра се 22. априла у Стразбуру, а реванш је пет дана касније у Истанбулу. Извор: Моцартспорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА