Најновије

ПРШТАЛО У ПАРИЗУ Мажић и Ибра очи у очи, грешке и промашен пенал!

Много се очекивало и много добило од четвртфиналне посластице у Лиги шампиона. Пари Сен Жермен и Манчестер сити су одиграли 2:2 од 0:1 преко 2:1 у првом чину борбе за полуфинале, уз бројне грешке одбране и промашен пенал Ибрахимовића. Реванш је 12. априла.

Парис Сент Жермен( Фото: uefa.com)

Наш судија Милорад Мажић је делио правду и имао је много посла који је, чини се, одлично обавио. Одмах на старту је делио жуте картоне и наметнуо ауторитет, и тако показао шта неће дозвољавати.
Није досудио ни пенал за ПСЖ у уводним тренуцима јер је проценио да није било елемената за најстрожу казну приликом дуела Матуидија и Мангале који је оборио домаћег везисту са леђа.
Издржао је све протесте Парижана и онда у 12. минуту показао на белу тачку. Сања је оборио Давида Луиза, исправно је руком уперио на креч, али је Ибрахимовићев ударац у леви угао одбранио расположени Џо Харт. То је био увод у Златанову агонију, јер је одмах затим из одличне шансе слабо шутирао главом и средином првог полувремена снажно лопту послао преко пречке. Три прокоцкане прилике нису карактеристичне за убојитог нападача какав је Ибра. Зато је уследила казна у 38. минуту - грешку домаћина на средини терена искористио је Фернандо да проигра Фернандиња, он је повукао контру и избацио Де Брујена који је искоса са десне стране рутински матирао Кевина Трапа. Ипак, предност гостију је кратко трајала, а Ибра се искупио за промашаје. Огромну помоћ добио је од Фернанда, који је био потпуно неопрезан на додавање Харта и направио је невероватан кикс, Златан му се прикрао иза леђа и буквално изблокирао његово додавање које је завршило у голу. Да је овај окршај права четвртфинална посластица било је јасно и у наставку, уз нове грешке дефанзиваца. ПСЖ је све време показивао да је бољи, што је успео да крунише и направи преокрет. Изборио се домаћин за корнер, из левог угла је центрирао Ди Марија до Каванија који је главом ставио Харта на муке. Голман Ситија је кратко одбио лопту, одбрана гостију је заборавила на Рабиоа коме није било тешко да гурне лопту у мрежу. Тресла се и пречка у Паризу, јер је Ибрахимовића спречила да у 62. минуту увећа предност, да би у 72. Сити анулирао заостатак. Била је то нова грешка одбране, спетљали су Тијаго Силва и Орије приликом центаршута Сање, па Фернандињу није било тешко да матира Трапа и са париских 2:2 биће све отворено у реваншу у Манчестеру 12. априла. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА