Најновије

"Сви који раде на интернационализацији војвођанског питања наносе велику штету и Војводини и Србији"

Председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић најавио је данас новинарима да ће се наредних дана на посебним програмским конференцијама појединачно разговарати о питањима привреде, пољопривреде, финансија и функционисања аутономије Војводине и о конкретним решењима које нуди Социјалистичка партија Србије. Он је подсетио да је на данашњи дан фашистичка Немачка бомбардовала Југославију 1941. године и да је данас у Србији најважнији антифашизам. Сраман је покушај ревизије историје и рехабилитације сарадника окупатора што је само покушај да се српско друштво сукоби.

Душан Бајатовић (Фото: Јутјуб принтскрин)

- Социјалистичка партија Србије која баштини све слободарске традиције и у Народноослободилачкој борби и раније неће на то никада пристати“, рекао је Душан Бајатовић и додао: - Питање аутономије Војводине решено је у оквиру Устава. Јесмо за нов Статут јер и после поправки наложених од Уставног суда, он није добар. Да. Потребан је и нов закон о надлежностима, може да се размишља и о неким изворним надлежностима, које неће задирати у војни, безбедносни и порески систем. Дакле о законодавној, извршној и судској власти нема говора. Потребан је и Закон о имовини, али да се не меша са економском регионализацијом. Шеснаест година у Војводини је владајућа гарнитура имала потпуно погрешну стратегију и капитална улагања била су пуко политикантство. Војвођанска администрација је лоше искористила 3% буџета за капитална улагања. Нови Сад је постављен као положај са кога се пуца на Београд. Сталне уцене донеле су велику штету. Дакле, направљене су озбиљне политичке грешке и ова власт у покрајини не може више да остане. Сви који раде на интернационализацији војвођанског питања наносе велику штету и Војводини и Србији. Председник ЛСВ био је на самиту Лиге слободних на Корзици и по оном што се тамо говорило, они су опасни сепаратисти - Бајатовић је рекао да је уверен да након ових избора ништа у Војводини неће моћи да се решава без СПС.
- На овим изборима не учествујемо да бисмо неког преварили. СПС неће учествовати у политичком ријалитију, ни са наводном десницом ни са остатком ДОС-а. Први су бесперспективни, а ови други су опасно скренули са европског пута и нанели велику штету пљачкашком приватизацијом. Гласање за СПС није бачен глас јер ћемо уравнотежити однос политичких снага у Србији и противници смо неолибералног концепта. Морамо ући у теорију раста реиндсустријализацијом, бољим банкарским системом са већинским домаћим капиталом, са државним интервенционизмом. То је услов за развој. О томе ћу наредних дана више говорити, јер сам кандидат за премијера покрајинске владе и уверен сам да после ових избора и нашег резултата, ништа у Војводини неће моћи да се решава без СПС-а - рекао је у разговору са новинарима Душан Бајатовић.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА