Најновије

НБА: Коби одиграо последњи градски дерби, Далас бољи у тексашком окршају

У ноћи између среде и четвртка у НБА лиги одиграно 8 утакмица, најзанимљивије било у Даласу

Коби Брајант( Фото: NBA.com)

Дерби истока играо се у Индианаполису где је домаћа Индиана победила лидера истока Кливленд и тако дошла на корак од плеј офа. Домаћи су искористили неиграње прве звезде лиге Леброна Џејмса и постигли чак 123 поена. Најефикаснији код победника је био Пол Џорџ са 29 поена. 

Изузетно битну победу забележио је и Детроит на Флориди. Они су надиграли екипу Орланда и дошли и ситуацију да им једна победа у преостала три меча гарантује плеј оф место. У победничкој екипи најбољи је био Реџи Џексон са 24 поена.

Портланд је успео теже него што се очекивало да победи Оклахому која је играла без Дуранта, Вестбрука и Ибаке. Овом победом су и дефинитивно букирали плеј оф место на западу. Сјајан је био тандем Амину-МекКолум комбиновано убацивши 53 поена.

Дерби вечери одигран је у Даласу. Поред стандардног локалног ривалитета улог у овом мечу је било и место у плеј офу с обзиром да су играла два тима који су директни ривали за једно од два преостала места на западу. Далас је однео победу у последњим секундама и тако дошао на корак од доигравања. Са друге стране Хјустон је у јако тешком положају и не држе своју судбину у рукама. Феноменалан је код домаћих био Џеј Џеј Бареа који је убацио 27 поена и додао 8 асистенција.

У Лос Анђелесу су се састали градски ривали Клиперси и Лејкерси. Ово је уједно био и последњи градски дерби Кобија Брајанта који је објавио да се повлачи на крају сезоне. Победу су однели Клиперси а "црна мамба" је убацио 17 поена. Код победника највише се истакао Џордан са 15 поена и 11 скокова.

Резултати: Индиана-Кливленд 123-109 Орландо-Детроит 104-108 Вашингтон-Бруклин 121-103 Бостон-Њу Орлеанс 104-97 Њу Јорк-Шарлот 97-111 Далас-Хјустон 88-86 Портланд-Оклахома 120-115 Л.А Лејкерс-Л.А Клиперс 81-91 Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА