Најновије

АЛАРМАНТНО И ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ: Потребне мере заштите деце на интернету!

Резултати истраживања Уницефа о ризицима дигиталног насиља над децом у Србији потврђују потребу за увођењем и применом институционалних мера за заштиту деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија, изјавила је данас државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Татјана Матић (Фото: Јутјуб)

„Министарство је то препознало као приоритетно у својим програмима подстицања развоја информационог друштва и спроводи мере за безбедност деце на интернету кроз програме едукације и промоције информационог друштва”, навела је Матић у писаној изјави.
Прецизирала је да је таква актуелна кампања ИТ караван - „Паметно и безбедно”, као и кроз успостављање прописа који побољшавају дигитално окружење и информациону безбедност. Истакла је важност Уредбе о безбедности и заштити деце приликом коришћења информационо-комуникационих технологија, која је у процедури, након усвојеног Закона о информационој безбедности.
„Циљ Уредбе је подизање нивоа свести и знања о предностима и ризицима коришћења интернета и начинима безбедног коришћења интернета, унапређење дигиталне писмености деце, родитеља, учитеља и наставника, као и унапређење међуресорне сарадње у домену безбедности и заштите деце на интернету”, нагласила је Матић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА