Најновије

СРБИЈА, ТО САМ ЈА! Тома на своју ракију за наше паре залепио државни грб и с потписом дели странцима!

Председник Србије Томислав Николић досетио се како да „заради“ на прављењу ракије „Томина љута“ и огребе се о функцију коју има.

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Николић, ако је судити по фотографијама, своју печеницу од шљиве дели унаоколо као председник Србије, и то запаковану у луксузну дрвену кутију, са све грбом Србије и потписом функцијом коју му је поверио народ.
Председник је очигледно закључио да бољег поклона од његове ракије нема, али и да је треба брижљиво упаковати, те јој је подарио изглед ексклузивног пића. Како се може видети на фотографијама које су освануле на друштвеним мрежама, „Томина љута“ упакована је у грандиозну дрвену кутију, ушушкана у баршунасти плиш бордо боје. На предњој страни доминира државни грб, али и изрезбарени натпис „председник републике Србије Томислав Николић“. Коментаришући овај случај, председник Коалиције за надзор јавних финансија Драган Добрашиновић критикује да је недопустиво и неукусно да шеф државе на овакав начин меша функцију председника и свој приватан хоби. - Председник не би смео то да ради. Приватно, може да поклања шта хоће страним државницима или неким другим делегацијама, али да своју ракију као некакав лични понос уноси у протоколарне поклоне непримерено је и неукусно - каже Добрашиновић и додаје: - Па, да ли је баш он најбољи ракијџија у Србији? Ево, предлажем да се направи такмичење и која ракија победи, нека се прогласи најбољом и нека је поклањају у оваквим приликама као аутентичан српски бренд - предложио је он.

За госте Томина ракија

У председништву, међутим, тврде да председник не дели своју ракију. - Председник Николић сам финансира поклоне председницима током државних посета. Што се тиче питања о алкохолним пићима, председник не носи такве поклоне, посебно не с државним обележјима - кажу у Председништву. Подсетимо, према писању медија, Николић је хтео да једну серију своје ракију назове „президент“, са ћириличним словима на налепници. Ипак, то је Завод за интелектуалну својину одбио. Производњом и продајом „Томине љуте“ бави се његов саветник за привреду Предраг Микић, али он упорно тврди да с тим послом нема никаквог додира. Да је Микић ипак умешао прсте доказ је и то што је фирма „Тргомен некретнине“ из Ратине, чији је сувласник управо Микић, регистровала жигове „томовача“ и са дизајнираним словом „Т“. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА