ОТВОРЕНО ПИСМО ПЕШИЋЕВОЈ: Честитке на брачној заједници Пајтићу и Шешељу

Дугогодишња новинарка, а садашња шефица Бироа за сарадњу са медијима Биљана Поповић Ивковић упутила је отворено писмо социолошкињи Весни Пешић, након што су се ДС и СРС удружили у београдској општини Стари град.

Весна Пешић (Фото: Јутјуб)

Шефица Бироа за сарадњу с медијима МУП Србије упутила је отворено писмо Весни Пешић, у којем је честитала на формирању "брачне заједнице" демократа и радикала на београдској општини Стари град. Попвић Ивковић је своје писмо поставила на Фејсбук налог. Преносимо га у целости.
"Поштована госпођо Пешић,
Не могу а да вам не упутим искрене честитке на новоформираној брачној заједници Демократске странке и Шешељевих радикала. Верујем да су Пајтић и Шешељ пронашли заједничке интересе као темељ солидног и стабилног брака. Знам, ова новоформирана заједница наишла је на чуђење, али не треба да вас забрињава, верујем да је намера искрена.
Верујем да су вам баш због тога у последње време аргументи углавном увреде. Пре непуних месец дана, 14.априла у ауторском тексту у Недељнику, написали сте да не дате глас... Шешељу и сличним шарлатанима који нас заводе празним причама о бризи за српски народ. Рекли сте да ћете зато гласати за Демократску странку за коју знате да са бандом превараната неће склапати никакве договоре и компромисе!???
О коме сте сада променили мишљење, о Шешељи или Пајтићу? Или Шешељ више није шарлатан? Или се то сада односи и на Пајтића?
Претпостављам да сте доследни и принципијелни, јер на то позивате све време ваше политичке каријере!
Додуше, када мало боље размислим, ни ви нисте баш доследни. Од Грађанског савеза до Шешеља...Очигледно је да сте и ви прошли неки развојни пут. Али, и то је у реду, то је ваше демократско право, које вам нико не оспорава. Само, немојте молим вас да нам држите лекције, јер они који тако лако мењају уверења и подршке, они који мењају политику за ноћ, две фотеље или два ћевапа у скупштинском ресторану не могу бити светионик демократије и свакако немају право да држе лекције и критикују оне који су нешто урадили за ову земљу.
Нека су вам срећни текстови о свему што износите против људи који вам из одређених интереса нису по вољи. Молим вас, маните се само увреда. Увреда није аргумент, и више говори о оном који је увреду изрекао, него о оном коме је увреда упућена." Извор: Alo.rs