Најновије

Вестбрук и Дурент шокирали шампиона: Ратницима нису помогле ни "луде" Каријеве тројке! (ВИДЕО)

Комбо плеј Тандера постигао 19 поена у трећој четвртини, 24 у другом полувремену, Дурент погодио кључни шут за победу у завршници утакмице за 1:0 у серији.

Расел Вестбрук(Фото:NBA.com)

Кошаркаши Оклахоме, на крилима ударног тандема Расела Вестбрука и Кевина Дурента, савладали су као гости шампионе НБА лиге Голден Стејт Вориорсе резултатом 108:102 на старту финалне серије Западне конференције.
Вестрбук је са 19 поена у трећој деоници најзаслужнији што су гости “истопили” разлику која је у једном моменту била и 14 поена, укупно је постигао 27 поена, од тога 24 у другом полувремену (12 ас), док је Дурент, који је меч завршио са 26 (10/30 шут из игре), у завршници, упркос серији промашаја, успео да погоди кључни шут за вођство 105:100 и осигура тријумф гостима.
Други меч серије такође се игра у Оукленду.
Стеф Кари је на другој страни поново погађао тројке за рубрику “веровали или не”, укупно 6/14 за три, све заједно 26 поена, међутим ни његов допринос, као ни одличне роле Томпсона (25п) и Грина (23п) нису овога пута биле довољне против “грмљавине”. Екипа тренера Билија Донована је успела оно што нико није ове сезоне: да победи у “Оракл Арени” у доигравању, где су у првој и другој рунди плеј-офа гостовали Хјустон и Портланд. – За овакву врсту мечева морате да будете посебно ментално припремљени. Моји момци су схватили шта их очекује у дуелима са Голден Стејтом. Овде не можете само доћи и рећи: Све ће то бити Ок. Морате да “наместите” главу да бисте разумели шта вас чека. Прва ствар коју треба да схватите је да ће бити врашки тешко – рекао је после меча тренер победнилког тима Донован. Из редова домаћег тима грме на судије због спорног момента у финишу меча када је Вестбрук, код вођства Оклахоме 105:102, затражио тајм-аут, али, чини се, тек пошто је направио грешку у корацима. То је готово читава хала сугерисала судијама, посккала је клупа шампиона, међутим после свега био је суђен само нови тајм-аут за госте. Поред Вестбрука и Дурента, веома важну улогу у победи одиграо је центар Стивен Адамс са 16 поена и 12 скокова, али и Ибака, који је такође уписао “дабл-дабл” остварење: 11 поена и 11 скокова. Извор:Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА