Најновије

У МРЕЖИ ТАЈАНСТВЕНИХ ТУНЕЛА ПРОНАЂЕНЕ ХИТЛЕРОВЕ АТОМСКЕ БОМБЕ: Мистерија - зашто их није уптребио? (ВИДЕО)

Седамдесетогодишњи Немац Петер Лор, који се аматерски бави историјом, тврди да је открио наговештаје мистериозних металних објеката у давно напуштеној мрежи тунела, коју су нацисти направили недалеко од Кемница, у источној Немачкој.

Адолф Хитлер (фото: Јутјуб)

“Најмање два објекта су нацистичке атомске бомбе”, изјавио је за немачки “Билд”.
Историчари аматери и ловци на благо одавно трагају за артефактима несталим у Другом светском рату, укључујући и легендарну “Ћилибарску собу” и “Златни воз”, који је, кажу гласине, прошле године пронађен у Пољској.
Међутим, Лор се намерио на опаснији плен.
Спекулације о томе да је Немачка у завршној фази рата била близу тога да направи атомску бомбу не престају. Нацисти су још 1939. имали програм за развој нуклеарног оружја, али званично су одустали од њега 1942. у корист других пројеката. Причало се да су у тајности наставили да раде, али већина историчара се слаже да нису успели да направе нуклеарну бомбу.
Лор, међутим, не дели њихово мишљење и тврди да је до открића дошао док је истраживао мрежу нацистичких тунела у Јонасталу, недалеко од града Кемница.
До данас није у потпуности разјашњено каква је требало да буде сврха тунела које су пред крај рата ископали логораши из Бухенвалда. Неки верују да је требало да послуже Адолфу Хитлеру као скровиште, док други сматрају да су били намењени тестирању нуклеарног оружја.
Петер Лор је испитао подручје помоћу геолошког радара 2012, али каже да је тек сада комплетно анализирао објекте помоћу софтвера за 3D обликовање. Резултати, каже, наводе на закључак да је просторија под земљом већа него што се до сада претпостављало и да се у њој налази пет великих металних објеката који личе на нуклеарне бомбе.
Објекти су били под земљом 71 годину. На крају ће се распасти и суочићемо се с новим Чернобиљом”, рекао је он.
Уколико се испостави да су његове тврдње тачне, земљиште би због нуклеарног материјала било контаминирано вековима. По свему судећи, надлежни не схватају озбиљно његове претње. Једино што су учинили када је подигао узбуну јесте да су му забранили да настави истраживања.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА