Најновије

Јапанска фирма „Yazaki“ долази у Шабац

ШАБАЦ - Представници Града Шапца и јапанске компаније „Yazaki“ потписали су у Шапцу Меморандум о разумевању. То значи да ће у наредних годину дана у Шапцу бити отворена фабрика за израду електронских компоненти за аутомобиле и камионе, у којој ће се запослити 1.700 Шапчана.

Потписивање Меморандума о разумевању (Фото: Правда)

Град Шабац су представљали градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, Немања Пајић, председник Скупштине града и Душан Костадиновић, заменик градоначелника, а у компанију „Yazaki“ Карстен Гаст, шеф стратешког планирања и  Аксел Витенберг, директор финансија за „Yazaki“ Европа.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истиче да је обавеза свих који воде град Шабац да створе могућности да они који раде зараде више, а они који немају посао, добију фер шансу и почну да раде.

Градоначелник Зеленовић је напоменуо да отварање нових 1.700 радних места, значи смањење броја незапослених у Шапцу за чак 15 одсто. Такође је истакао да овако велики посао није могао да се реализује без подршке Владе Републике Србије.

- После више од годину дана преговора данас потписујемо меморандум са једном од највећих светских компанија, са јапанском фирмом „Yazaki“. Ова инвестиција значи да ће наш град од сада бити на светској мапи градова у којима послују највеће и најзначајније компаније. Отварање 1.700 нових радних места је важно за Шабац, али и за целу Србију, а наш услов је био да се рад и знање наших суграђана који ће се запослити вреднују одговарајућом платом. Услов компаније је да запослени имају корисна знања и Град Шабац је припремио програм обуке и додатног образовања за све заинтересоване. Потписивањем Меморандума за ову јапанску инвестивију створили смо једнаке шансе за све да се запосле и да живе пристојно од свог рада, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.



Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, истакао је велико задовољство што је данашњим потписивањем покренут поступак којим треба да се запосли 1.700 радника, што ће омогућити бољи живот за 1.700 породица.
 
- Овим потписивањем смо потврдили да развијамо Шабац као повољно пословно окружење. Доста смо научили у процесу преговора, шта као град треба да урадимо и на који начин треба комуницирати са привредницима. Као што су представници компаније „Yazaki“ рекли да смо били веома ефикасна администрација, тако планирамо да то остане и у наредном периоду. Очекујем и да ће Скупштина града Шапца бити ефикасна да донесе све потребне документе, како би се ова инвестиција реализовала у оптималном року јер је ово питање изван политике и тиче се бољег живота наших суграђана. Сви заједно у наредном периоду треба да наставимо са ефикасним радом, да би ова фабрика у наредној години угледала светлост дана, рекао је Пајић.



Аксел Витенберг, директор финансија за „Yazaki“ у Европи, подсетио је да компанија „Yазаки“ један од највећих светских произвођача компоненти за аутомобилску индустрију и да послује у 46 земаља света. - Србија ће бити 47. земља у којој ћемо пословати. Фирма „Yazaki“ је основана  1929. године и тренутно има преко 270 000 запослених широм света. Запослени су наш главни покретач и велику пажњу посвећујемо односу према радницима. Близина Београда и добра инфраструктура су главни разлози због којих смо се определили за Шабац, а са друге стране веома нам је драго што смо наишли на пуно разумевање градоначелника и његовог тима и у будућности се надамо успешној сарадњи, рекао је Аксел Витенберг и додао да ће успоставићемо сарадњу са школама, факултетима и министарством како бисмо дошли до квалификованог кадра пре свега механичких и електро инжењера из области аутоиндустрије

Компанија „Yazaki“ је званично регистрована у Србији, под пословним именом: Yazaki д.о.о. Шабац са статусом активног привредног друштва. Седиште фирме се налази у Шапцу, на адреси Београдски пут, Слободна зона Шабац бб.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА