Најновије

ЗАГРМЕЛА У БУНДЕСТАГУ: Немица "оголила" злочине НАТО у Југославији (ВИДЕО)

НЕМАЧКА - Немачка посланица, Севим Дагделен из партије "Леви", у немачком парламенту је одржала говор о НАТО алијанси, набрајајући, како каже, три лажна мита која се стално понављају када се говори о овој војној алијанси.
Севим Дагделен (Фото: Скриншот)

Севим Дагделен (Фото: Скриншот)

Први мит, каже она, је то да је НАТО алијанса одбрамбена алијанса. 

Међутим, то није истина. НАТО алијанса је водила противправно рат против Југославије, где је бомбардовала цивиле, телевизијску станицу и кинеску амбасаду, каже немачка посланица.

Она је затим подсетила и на рат у Афганистану, где је НАТО за двадесет година усмртио стотине хиљада људи и иза себе оставио огроман број жртава. Дагделенова отворено оптужује НАТО алијансу за ратне злочине.

Ова немачка политичарка је онда прешла на други мит о НАТО алијанси, а то је веровање да НАТО алијансу чине демократије и владавина права.

“То је брутална лаж!”, каже чланица партије “Die Linke” (Леви) и додаје да се довољно присетити “фашистичког режима Салазара у Португалу, земљи која је чланица НАТО, а која је позната по страшним колонијалним ратовима у Африци”.

“Илегални ратови Америке и њених савезника у последњих двадесет година су однели 4 и по милиона живота.”, каже Дагделенова и наводи да су то информације истраживања реномираног америчког универзитета Браун.

Трећи мит је то да НАТО штити људска права, у свом говору каже Дагделенова.

Она је прво истакла мучења у Гвантанаму, а затим је поменула и Жулијен Асанжа који је добио 175 година затвора у Америци зато што је јавности приказао злочине НАТО алијансе и САД-а.

Истина је веома проста. Ко год је чланица НАТО-а, он је део алијансе која тежи глобалној експанзији, која крши међународна права и угрожава људска права, поручује Дагделенова.

Свака чланица НАТО алијансе губи свој демократски суверенитет и угрожава социјалну безбедност свог становништва, додала је она.

Свако пето дете у Немачкој је сиромашно, али зато војни буџет Немачке константно расте, објашњава она.

То је срамота, оштра је немачка политичарка.

Након 78 година, време је да САД повуче своје трупе, укључујући нуклеарно оружје, са територије Немачке, каже она завршавајући свој говор и додаје да Немачкој треба мир, а не НАТО.

Погледајте њен говор у Бундестагу:

 

 

Прочитајте ОВДЕ шта је Медведев поручио НАТО алијанси

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА