Najnovije

ZAGRMELA U BUNDESTAGU: Nemica "ogolila" zločine NATO u Jugoslaviji (VIDEO)

NEMAČKA - Nemačka poslanica, Sevim Dagdelen iz partije "Levi", u nemačkom parlamentu je održala govor o NATO alijansi, nabrajajući, kako kaže, tri lažna mita koja se stalno ponavljaju kada se govori o ovoj vojnoj alijansi.
Sevim Dagdelen (Foto: Skrinšot)

Sevim Dagdelen (Foto: Skrinšot)

Prvi mit, kaže ona, je to da je NATO alijansa odbrambena alijansa. 

Međutim, to nije istina. NATO alijansa je vodila protivpravno rat protiv Jugoslavije, gde je bombardovala civile, televizijsku stanicu i kinesku ambasadu, kaže nemačka poslanica.

Ona je zatim podsetila i na rat u Afganistanu, gde je NATO za dvadeset godina usmrtio stotine hiljada ljudi i iza sebe ostavio ogroman broj žrtava. Dagdelenova otvoreno optužuje NATO alijansu za ratne zločine.

Ova nemačka političarka je onda prešla na drugi mit o NATO alijansi, a to je verovanje da NATO alijansu čine demokratije i vladavina prava.

“To je brutalna laž!”, kaže članica partije “Die Linke” (Levi) i dodaje da se dovoljno prisetiti “fašističkog režima Salazara u Portugalu, zemlji koja je članica NATO, a koja je poznata po strašnim kolonijalnim ratovima u Africi”.

“Ilegalni ratovi Amerike i njenih saveznika u poslednjih dvadeset godina su odneli 4 i po miliona života.”, kaže Dagdelenova i navodi da su to informacije istraživanja renomiranog američkog univerziteta Braun.

Treći mit je to da NATO štiti ljudska prava, u svom govoru kaže Dagdelenova.

Ona je prvo istakla mučenja u Gvantanamu, a zatim je pomenula i Žulijen Asanža koji je dobio 175 godina zatvora u Americi zato što je javnosti prikazao zločine NATO alijanse i SAD-a.

Istina je veoma prosta. Ko god je članica NATO-a, on je deo alijanse koja teži globalnoj ekspanziji, koja krši međunarodna prava i ugrožava ljudska prava, poručuje Dagdelenova.

Svaka članica NATO alijanse gubi svoj demokratski suverenitet i ugrožava socijalnu bezbednost svog stanovništva, dodala je ona.

Svako peto dete u Nemačkoj je siromašno, ali zato vojni budžet Nemačke konstantno raste, objašnjava ona.

To je sramota, oštra je nemačka političarka.

Nakon 78 godina, vreme je da SAD povuče svoje trupe, uključujući nuklearno oružje, sa teritorije Nemačke, kaže ona završavajući svoj govor i dodaje da Nemačkoj treba mir, a ne NATO.

Pogledajte njen govor u Bundestagu:

 

 

Pročitajte OVDE šta je Medvedev poručio NATO alijansi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA