Најновије

ЈАПАНСКИ ПРЕМИЈЕР РАЗНЕО ВАШИНГТОН: Ја уз Путина подржавам дијалог за мир у Сирији!

ТОКИО - Премијер Јапана, Шинзо Абе, пред самит Г7, изјавио је да је Русија обавезна да преузме конструкивну улогу у решавању светских конфликата.

Шинзо Аби (Фото: ЈуТјуб)

"Русија је дужна да игра конструктивну улогу у решавању светских конфликата, па тако и у Сирији." - каже премијер Абе.
Абе је додао да ће он заједно уз Владимира Путина подржати дијалог у циљу решавања конфликта у Сирији.
Ова изјава је права атомска бомба за Вашингтон, јер постоје већ вишемесечна трвења на релацији Москва-Токио-Вашингтон. Резултат тих трвења је очигледно у јапанском окретању ка Русији. Док Вашингтон и цео Запад покушавају да представе Владимира Путина и Руску Федерацију као својеврсне агресоре, премијер Абе се управо противи томе. Овакав сплет догађаја је до пре свега десетак година био незамислив.
Јапански медији су у протеклих годину дана у више наврата писали о "притиску Вашингтона". Наиме, један од примера тог притиска је и то што је Обама убеђивао јапанског премијера да откаже посету Русији.
Разговор у којем је Обама наговарао Абија да откаже посету Руској Федерацији се десио 9. фебруара ове године, нешто мало после информације да се воде разговори о званичној посети Русији од стране јапанског премијера. Јапан је огледало снага и за Русију и за Америку. Познат као дугогодишњи савезник и партнер САД-а, Јапан сасвим отворено заузима нови курс и не ставља тако олако интересе које има са Америком испред интереса које има са Русијом. Русија и Јапан имају сукоб везан за Курилска острва, али је јапанско јавно мњење све позитивније настројено ка Русији.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА