Најновије

Кери поручио Русима: Издаје нас стрпљење...

Амерички државни секретар Џон Кери упозорио је у среду Русију да истиче америчко стрпљење за сукобе у Сирији и питање судбине председника Башара ал Асада.
- Русија мора да схвати да наше стрпљење није бескрајно, у ствари је врло ограничено по питању Асадове одговорности - рекао је Кери током посете Норвешкој.
Мировни преговори, чији је циљ окончање петогишњих сукоба, су у застоју, а Дамаск је појачао војне интервенције против Исламске државе, групе у Алепу, преноси АФП.
- Веома је јасно да је прекид ватре нарушен и да постоји  опасности и ризик за истински престанак немира. Ми то знамо, немамо никакве илузије - рекао је Кери.
Кери је додао да је ово "критичан тренутак и да се улажу велики напори".
- Напорно радимо на томе да за недељу или две да дођемо до договора који би имао капицетата да спроведе прекид ватре широм земље и обезбеди хуманитарни приступ на начин који би створио прилику да људи седну за сто, па да почнемо да причамо о транзицији - изјавио је Кери. 
У рату у Сирији је погинуло више од 280.000 људи, а милиони су се раселили од почентка немира, у марту 2011. године. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА