Најновије

РУСКИ ДИПЛОМАТА УПОЗОРИО НАТО: Не јачајте снаге на Црном мору или...

Високи руски дипломата упозорио је данас НАТО да не јача своје снаге на Црном мору, нагласивши да би такав потез поткопао регионалну безбедност и додатно пореметио односе Москве са Северноатлантском алијансом.

Руска флота (Фото: РИА Новости)

"Уколико буде донета одлука о формирању сталних снага, то ће наравно дестабилизовати ситуацију, јер то море не припада НАТО-у", рекао је високи званичник руског Министарства спољних послова Андреј Келин, пренеле су руске агенције.
Ројтерс подсећа да су руски државни медији раније овог месеца известиле да је амерички разарач "Ју-Ес-Ес Портер" ушао у Црно море ради рутинског размештања, што је, како су агенције навеле, изазвало додатну љутњу у Москви јер је тај брод недавно опремљен новим ракетним системом.
У складу са Конвенцијом из Монтреа, земље које не излазе на Црно море не могу да држе своје ратне бродове у том мору дуже од 21 дан, наводи британска агенција, подсећајући да на то море излазе чланице НАТО-а Турска, Румунија и Бугарска, док Русија има своју црноморску флоту са базом у Севастопољу.
"Црно море нема никакве везе са Алијансом. Не мислим да би то поправило наше односе са НАТО-ом", истакао је Келин.
Он је то рекао уочи самита НАТО-а у Варшави који ће бити одржан следећег месеца, у тренутку када су односи између Русије и Алијансе изузетно напети због улоге Москве у украјинској кризи, закључује Ројтерс. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА