Најновије

ЛИЦЕМЕРИ ИЗ СРЕБРЕНИЦЕ: Србија им дала 5 милиона, а сад у Поточаре може само Чеда

СРЕБРЕНИЦА, БЕОГРАД - Општина Сребреница опет је гурнула Србији прст у око. Организациони одбор за обележавање годишњице геноцида у Сребреници показао је своју лицемерну страну доношењем одлуке да је државни врх Србије непожељан 11. јула на комеморацији у Поточарима. Као разлог навели су чињеницу да врх Србије негира да се догодио геноцид.

Ћамил Дураковић (Фото: Јутјуб)

Иако је Влада Србије и након напада на премијера Александра Вучића у Поточарима, на Инвестиционо-развојној конференцији у октобру прошле године издвојила пет милиона евра за Сребреницу како би тој општини помогла, наш државни врх сада је од те исте општине попио шамар одговором да није добродошао на комеморацију у Поточаре 11. јула.

Начелник општине Сребреница и председник Одбора за обележавање годишњице геноцида Ћамил Дураковић, иначе и један од главних заговорника идеје да се забрани долазак српској делегацији у Поточаре, јуче је несувисло бранио овакав назадан и хушкачки став одбора, који иначе броји 50 чланова.

- Долазак у меморијални центар не значи однос наспрам Сребренице него значи однос само наспрам Бошњака и геноцида који је овде утврђен судским пресудама, а не политичким ставовима - рекао је Дураковић, додајући притом да је Инвестициона-развојна конференција "била добар знак да Србија и Сребреница желе да сарађују" и да граде добросуседске односе.

- Средства од пет милиона евра, уколико су намењена из Србије да репарирају прошлост, геноцид и злочине, бојим се да онда није требало да се десе. Уверен сам да намера Србије и премијера Вучића није била да тим средствима репарира геноцид и оно што се овде догодило, него је био гест да тим средствима симболички почнемо да градимо пријатељство и будућност - рекао је он.

На питање да ли ће српски политичари бити добродошли у Поточаре уколико неко од њих ипак дође, Дураковић се није либио да покаже да има и листу подобних.

- Ако то буде Чедомир Јовановић или неко попут њега, уверен сам да неће бити проблема - закључио је први човек Сребренице и Одбора за обележавање годишњице геноцида. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА