Најновије

РУСИЈА ЈАЧА ВОЈНЕ СНАГЕ НА ЗАПАДУ: Путин на границе шаље 10.000 војника!

Русија ће разместити додатних 10 хиљада војника на западу земље због тамошње нестабилне ситуације, изјавио је у среду руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

– Војна и политичка ситуација на западној граници и даље је нестабилна. САД и друге чланице НАТО савеза настављају са јачањем својих војних снага, првенствено у државама које се граниче са Русијом – преноси агенција “Интерфаx” речи Шојгуа.
Русија већ дуго осуђује експанзију западног војног савеза према истоку као директну претњу руској националној безбедности.
У међувремену су источне чланице НАТО затражиле од савезника већу заштиту након што је Русија пре две године окупирала и анексирала део Украјине.
Главни секретар НАТО Јенс Столтенберг недавно је најавио да ће Савез у три балтичке земље и Пољској разместити четири “оснажена” батаљона као одговор на деловање Русије у Украјини. То размјештање снага једна је у низу мера које је НАТО предузео од почетка избијања украјинске кризе у пролеће 2014. како би појачао могућност реакције савезничких војски и дао потпору чланицама Савеза које деле границу са Русијом.
Шефови држава и влада земаља чланица НАТО састају се 8. и 9. јула на самиту у Варшави где ће потврдити размештање трупа и открити све појединости. Извор: Hina.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА