Најновије

ОТКРИВЕНО: Функционери ФИФА присвојили 80 милиона долара!

Бивши високи званичници ФИФА Јозеф Блатер, Жером Валке и Маркус Катнер доделили су себи повећање плата и бонуса у вредности од 80 милиона долара, саопштили су данас адвокти ФИФА.

Фото:Јутјуб

Како су адвокати ФИФА предочили, поменута тројка је износ од 79 милиона швајцарских франака (80 милиона долара) током протеклих пет година од разних бонуса, стимулација и повецања плата.
Владајуће тело ФИФА објавило је уговоре бившег председника Блатера, отпуштеног генералног секретара Валкеа и отпуштеног финансијског директора Катнера дан после рације швајцарске полиције у седиште Међународне фудбалске федерације (ФИФА) у Цириху. – Блатер, Валке и Катнер су се заједничким напорима обогатили кроз годишња повећања плата, бонуса са светских првенстава и других подстицајних мера у износу од више од 79 милиона швајцарских франака и то само у последњих пет година – рекао је америцки адвокат Бил Барк. Швајцарске власти покренуле су прошлог септембра кривичну истрагу против Блатера, а у марту против Валкеа, а бивши званичници се сумњиче за новчане малверзације . Блатер и Валке су негирали неправилности, а суспендовани су на шест, односно 12 година. Против Катнера није покренут додатни поступак. Извор:Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА