Најновије

НОВИ СКАНДАЛ ХРВАТСКОГ МИНИСТРА: Хасанбеговић на проусташким протестима код Павелићеве џамије!

Видео снимци простета код "џžамије" у Загребу, којима се 1990-их тражžио повратак имена Трга жžртава фашšизма, откривају да је актуелни хрватски министар културе Златко Хасанбеговић тада био на супротној страни, у групи десничарских контрадемонстраната попут Младена Шварца и Вјекослава Ласића, који редовно одржžава мисе за Анту Павелића, преноси Index.hr.

Хасанбеговић (Фото: Јутјуб)

Како наводи тај портал, "Новости", гласило СНВ у сутраšњем броју пишу да је Хасанбеговић присуствовао протестима и 1999. када су екстремисти камењем, јајима, боцама и сузавцем насрнули на демонстранте, а физички су били нападнути Стјепан Месић, Весна Пусић, Зоран Ошšтрић и Зоран Пусић.
Како подсећа Индекс, "Новости" су раније објавиле и фотографију актуелног министра културе с устаšком "ХОС-овом" капом, као и његове проусташšке текстове објављене у часопису "Независна Држžава Хрватска".
"Новости" пишšу да је министар присуствовао и протесту из 1998. године, када је врлудао међу светином која је дизала руке на нацистички поздрав, певала усташšку песму "Ево зоре, ево дана" и урликала "За дом спремни".
Хасанбеговић је "Новостима" потврдио да је 1990-их редовно ишšао на те протесте као обични грађанин и да се противио онима који су годинама тражžили повратак имена Трга жžртава фашšизма, након šто је ХДЗ почетком деведесетих тај трг преименовао у Трг хрватских великана.
Антифаšистички демонстранти су ипак успели јер је након Туђманове смрти коалициона власт Ивице Рачана вратила ранији назив тргу код "џžамије", а по ономе šто је казао "Новостима" можžе се закључити да се Хасанбеговић, који је о некадашšњој Павелићевој џžамији интензивно писао у својој књизи, с повратком тог антифашšистичког имена ни до данас није помирио, додаје Индекс. Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА