Најновије

КУРЦ: Брегзит би био драматичан за ЕУ ако изгубимо ВБ

Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц изразио је данас наду да ће Велика Британија остати у ЕУ, истичући да би "Брегзит" био драматичан за Унију.

Себастијан Курц (Фото: ЈуТјуб)

"И то не само зато што би ЕУ била значајније слабија без Велике Британије, већ пре свега и због тога што нам добро чини Велика Британија у идеолошким дебатама у Бриселу", рекао је шеф аустријске дипломатије у интервјуу бечком дневнику "Пресе".
Велика Британија је, према његовим речима, једна од малобројних земаља која се стално бори за очување конкурентности ЕУ. 
"Ако изгубимо Велику Британију и порасте утицај других земаља, који сањају о социјалној унији, онда би то имало велике негативне последице по ЕУ", подвлачи Курц. 
Такође је оценио да би предлог Европске комисије о увођењу казни за чланице које не поштују квоту за расподелу избеглица, био "користан пут само за разарање ЕУ". 
Упитан да ли види опасност од распада ЕУ, Курц је нагласио да види опасност да неколицина политичара средњеевропских земаља верује да већини у Европи може наметати своја правила зато што се осећају морално надмоћнијим. 
"Желео бих и ја од понеких другачије размишљање по избегличком питању, али треба имати разумевање да то за многе државе, и то не само у источној Европи, због расположења у становништву, представља изазов", подвукао је Курц.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА