Најновије

АНТИСРПСКА ПРОПАГАНДА У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Ево шта траже Чанак и "екипе"!

НOВИ СAД - Лига социjалдемократа Воjводине саопштила jе данас да подржава инициjативу неколико невладиних организациjа да седница Народне скупштине Србиjе 11. jула почне минутом ћутања у знак сећања на невине жртве злочина у Сребреници.

Чанак (Фото: Јутјуб)

"Посланичка група Лиге социjалдемократа Воjводине очекуjе да ће ову инициjативу прихватити и подржати све посланичке групе у Народноj скупштини Републике Србиjе и одати дужну почаст настрадалима у Сребреници 1995. године", наводи у саопштењу председник посланичке групе ЛСВ Ненад Чанак.
Невладине организациjе - Инициjатива младих за људска права, Фонд за хуманитарно право и Kућа људских права, Kомитет правника за људска права наjавиле су да ће предложити републичком парламенту да седницу 11. jула почне минутом ћутања у знак сећања на невино страдале у Сребреници, као и да о томе усвоjи декларациjу. Анђелковић о Сребреници Драгомир Анђелковић, српски историчар и политички аналитичар, у изјави за агенцију СРНА, оценио је Сребреницу као пропаганду против Срба. Он је истакао да је потпуно јасно да је реч о злим намерама којима је оправдавана агресија на Републику Српску, односно пропаганда против Срба. „Ту је било злочина, али је то много мањи злочин него онај који се догађао над Србима у Сарајеву. Сви су чинили извесне злочине за време грађанског рата у БиХ, али ништа од тога не може да се пореди са геноцидом“, поручио је Анђелковић. Он је напоменуо да геноцид представља потпуно уништавање неког народа на одређеном простору и подсетио да су у Сребреници страдали војноспособни мушкарци, да није било убијања жена и деце, те да већина мушкараца није стрељана, већ је погинула током пробоја и ратних операција. „Не да није реч о геноциду, него није реч ни о масовном злочину како га приказује бошњачка страна и део западне међународне заједнице“, рекао је Анђелковић. Он је оценио да део бошњачке политичке сцене и даље робује ратној реторици из деведестих година прошлог века јер су свесни да њихови ратни циљеви нису реализовани, а желе да унитаризацију БиХ и униште Републику Српску. „То неће донети никоме добро у БиХ“, додао је Анђелковић.
Невини Насерови кољачи
Опште позната ствар је да у Сребреници нема невиних жртава, јер су тамо сахрањени у највећем броју борци терористичких групација ратног злочинца Насера Орића. Све жртве су војници, без жена и деце.
Остаје да се види да ли ће оваква срамна антисрпска пропаганда "проћи" у Скупштини Србије.
Извор: Танјуг / СРНА / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА