Најновије

ВУЧИЋ О САВАМАЛИ: Иза рушења стоје највиши органи градске власти!

Вучић је на конференцији истакао да иза рушења објеката у Савамалој стоје највиши органи градске власти у Београду, ће сносити и кривично правну и прекршајну и сваку другу врсту одговорности.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Несумњиво је да иза рушења објеката у Савамали стоје највиши органи градске управе у Београду и они ће сносити одговорност, изјавио је данас кандидат за премијера Србије Александар Вучић.
– Несумњиво иза онога што се десило у Савамали, што је непријатно, сигуран сам да нису знали какви ће детаљи да буду, да им није била криминална и лоша намера, али урађено је нешто лоше. Иза тога стоје највиши органи власти у Београду и они ће сносити и кривично правну и прекршајну и сваку другу врсту одговорности – рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.
Истакао је да неће да говори о детаљима, да су за то надлежни полиција и тужилаштво, да ће они то да раде, али да је његова обавеза као председника владе да то каже, јер неће да му кажу у будућности да је био исти “криминалац” као они који су некада владали, а за време чије владавине се под фантомкама хапсио председник државе.
Каже да је за њега важно питање одговорности и да ли знамо шта се догодило, а да је све рекао због грађана, који су били забринути због онога што се дешавало у Савамали.
На питање да ли ово значи да градоначелник Београда Синиша Мали нема више његову подршку, Вучић је одговорио да, ако говори као обичан грађанин, не познаје градоначелника ко је више урадио за Београд од Синише Малог.
- Синиша Мали је урадио више него иједан градоначелник, спустио је дуг Београда за 260 милиона евра. Направио најлепше шеталиште у Европи. Он гради и завршава градње у центру и око града, зато моје мишљење о томе какав је градоначелник Синиша Мали не може да се промени. Ипак постоје разноврсне одговорности – рекао је Вучић, истакавши да нико није овлашћен из власти да извршава кривична дела.
Вучић је рекао да није дошао да о Савамали говори и објашњава онима који га мрзе и онима који ће увек да буду против модернизације.
- Данас сам дошао да говоримо због обичних грађана који су били забринути јер се нешто дешавало под окриљем ноћи и који не желе да се то дешава. Њима се обраћам и због њих имам обавезу да данас о овоме говорим – казао је Вучић.
Рекао је и да никоме неће да објашњава ствари које би биле нелогичне и да на неког сваљује кривицу, иако су се медии спремали на такав сценарио, те да тиме подвлачи разлику између садашње и неких ранијих власти, за време чије владавине нисмо сазнали ко су били они који су под фантомкама хапсили Милошевића.
– Поносан сам на чињеницу да сам председник владе где се истина не крије и што грађани могу да имају поверење у своје институције и у истинитост података које те инститруције износе – рекао је Вучић.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА