Најновије

ПРЕДАЛИ ПРЕДЛОГ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Скупштинска већина у Црној Гори - са речи на дела!

Скупштинска већина у Црној Гори предала је парламенту Предлог резолуције о Јасеновцу, јавља РТЦГ, позивајући се на изјаву председника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића. Резолуцију је недавно најавио председник Скупштине, а премијер Милојко Спајић је рекао да је спреман да се та резолуција подржи. Хрватска је истакла званичну Подгорицу да би усвајање резолуције могло да заустави њен европски пут, док је председник Србије исткао да му се то чини "као добра идеја".
Мандић

Мандић

Скупштинска већина у Црној Гори предала је парламенту Предлог резолуције о Јасеновцу, јавља РТЦГ, позивајући се на изјаву председника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића.

Како наводе подгорички медији, Предлог резолуције су потписали сви посланици владајућих партија осим представника албанских партија.

Претходно су представници скупштинске већине разговарали о подношењу тог предлога.

Према сазнањима медија, део учесника је био за то да тај документ буде предложен што пре, док је други део указао да то треба да буде урађено након што буде извесно добијање позитивног мишљења Европске комисије у вези са преговорима о придруживању у области владавине права.

Резолуцију о Јасеновцу најавио је недавно председник Скупштине Андрија Мандић, а премијер Милојко Спајић је рекао да је спреман да се та резолуција подржи.

На најаву Мандића да ће Скупштини Црне Горе бити предложена резолуција о геноциду у Јасеновцу, нотом је реаговала Хрватска, упозоривши званичну Подгорицу да би усвајање те резолуције могло да заустави њен европски пут и угрози билатералне односе двеју држава.

Председник Србије Александар Вучић је јуче у Котору на питање новинара о резолуцији о Јасеновцу рекао да му се то чини "као добра идеја".

Прочитајте ОВДЕ о новом потезу Драгана Ђиласа

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА