Најновије

Вучић: Живећемо са Албанцима још хиљаду година!

Са косовским Албанцима живећемо наредних хиљаду година и зато треба да сарађујемо у корист обе стране, да нађемо најбољи могући политички оквир, а да не нашкодимо својим националним интересима - поручио је данас премијер Србије Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- “Ми морамо да проналазимо решења за одређена питања. И ма колико ја знао да је то непопуларно и у Србији, ми морамо да разумемо да живимо, ако не једни са другима, онда једни поред других. И да ћемо тако да живимо у наредних хиљаду година - изјавио је Вучић у разговору са новинарима у Бриселу, после састанка са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини.
Како је истакао, "онај ко мисли да треба да водимо ратове и улазимо у сукобе не мислим да је много паметан и да жели добро нашој земљи”". Према Вучићевим речима, питање формирања Заједнице српских општина (ЗСО) је и најтеже питање и суштина Бриселског споразума, али да није лако Албанцима да то у овом тренутку спроведу. - “Важно је да ствари гурамо напред и да видимо како желимо стратешки ствари да решимо” - рекао је Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА