Најновије

ПЕСКОВ: Трамп би могао да бира речи кад помиње Русију у својим говорима!

Портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио је данас да кандидат републиканаца на председничким изборима у САД Доналд Трамп није направио најсрећнији избор речи када је изашао са изјавом о хипотетичком нападу Русије на неке државе чланице НАТО.

Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

- Када говоримо о изрицању бесмислених ствари о руском хипотетичком нападу на некога не представља баш добар избор речи - рекао је Песков новинарима, пренела је агенција Тасс.
Песков није желео да коментарише Трампову изјаву да би САД, ако би Русија напала неку од НАТО земаља, помогла тој земљи само ако је она испунила своје обавезе према Америци.
- Русија има обавезе у смислу обезбеђивања и европске и глобалне стратешке безбедности. Русија те обавезе у потпуности и испуњава. Нећу коментарисати питање обавеза других земаља према САД - навео је Песков.
Трамп је у интервјуу за Њујорк тајмс реко да, ако буде изабран за председника, постоји могућност да Америка не стане у одбрану појединих чланица НАТО ако би их напала Русија.
Трамп је рекао да ће донети одлуку да ли да се заштите балтичке републике против руске агресије на основу тога да ли су те земље "испуниле своје обавезе" према САД.
Трампове изјаве о обавезама САД према НАТО које се тичу помагања другим државама те Алијансе од 28 чланова у складу су са његовим преиспитивањем глобалне улоге САД, навео је АП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА