Најновије

АЛЕПО: Бомба удара на зграду, бетон пада на кола, а онда се појављију хероји! (ВИДЕО)

Можда највећа страдања током крвавог сукоба у Сирији догодила су се у граду који је некада био понос те земље - Алепу. Готово свакодневна бомбардовања од града су направила рушевину, а цивили који нису успели да побегну нашли се усред унакрсне ватре неколико зараћених страна. Иако рат траје пуних пет година, ситуација се није смирила, што најбоље показује драматичан снимак спасавања цивила у тренутку док бомбе и даље падају.

Алепо (Фото: Фејсбук)

На снимку који је објавила добротворна организација из Париза чији оперативци помажу повређеним цивилима на терену, виде се два мушкараца који покушавају колима да стигну на други крај улице.
У том тренутку бомбе разарају зграду испред њих, а делови бетона падају управо на њихов аутомобил.
Иако су им животи били угрожени, а и они сами повређени, двојица храбрих момака нису одустали већ су наставили кроз велики облак дима и прашине до првог повређеног неколико колико су пронашли само у једној улици, а међу којима је било и једно дете. 
Добротворна организација Сирије је невладнина организација чији је циљ да пружи медицинску и хуманитарну помоћ на тлу саме Сирије где и даље бесни грађански рат.
Мохамед Алолаиви, председник те организације, каже да у последње време у самом граду Алепу и околини бомбардовања су чешћа него што су била и како каже, мета су градска насеља и цивили, а не војни објекти. Алолаиви тврди да су нападе спроводили афгвиони руске авијације која пружа подршку из ваздуха снагама Башара ал Асада на земљи.
Алепо је стратешки важан град у Сирији и за побуњенике, и за Асадову војску и за борце Исламске државе, па је последњих пет година од крвави сукоби трају био нападан са свих страна. Последнице тога су готово разорен град, рушевине и стотине погинулих цивила, међу којима много жене и деце. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА