Најновије

ВУЛИН: Изетбеговић још једном показао право лице

Министар за рад Александар Вулин изјавио је данас да је Бакир Изетбеговић, поредећи Бањалуку и Нови Пазар, направио дипломатски скандал, али и показао своје праве политичке и људске намере.

Вулин: Познајем Вучића и знам да то у влади никад неће проћи (Фото: ЈуТјуб)

Вулин је у изјави Тањугу рекао да верује да је време да и председник владе Александар Вучић заузме далеко чвршћи став кад је у питању однос према Изетбеговићу и према свима који сматрају да српску пажњу и бригу за мир и стабилност у региону могу да тумаче као слабост и нешто што треба употребити против Србије.
Бањалука је главни град међународно признатог ентитета насталог као последица Дејтонског споразума, док је Нови Пазар само један од градова у Србији који нема ни међународно признање, нити представља ентиет, нити на било који други начин може да се издвоји од било ког другог града у Србији, навео је Вулин.
- Изетбеговић је још једном показао какве су му праве намере према Србији и Србима и да му нимало није стало ни до добросуседских односа, ни до мира у читавом региону - поручио је Вулин.
Он је подсетио да је на данашњи дан 1990. године отац Бакира Изетбеговића, Алија, дошао у Нови Пазар, назвао га Санџаком и одржао говор у коме је тражио политичку аутономију за Санџак у оквиру Србије.
Ствари се, као што видите, понављају и понављају се не случајно. Они који су тих деведесетих година сматрали да Србију треба поделити, изгледа сматрају да то треба урадити још једном. Онда политичка аутономија Санџака, данас ентитет Нови Пазар - Бањалука - рекао је Вулин.
Изетбеговић: Ја у Пазару, као Вучић у Бањалуци - то је иста ствар
СДА кроз читав регион ће се залагати за мир и помирење и за кажњавање злочинаца које су чинили зло према Бошњацима, као и за правилно тумачење вере. Ми Бошњаци живимо инклузивни ислам, који је пружа руке према другим народима и верама - рекао је председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић данас у Новом Пазару и поручио да његов долазак у овај град не значи да "заобилази Београд". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА