Најновије

ПОЉСКА УПУТИЛА УЛТИМАТУМ КИЈЕВУ: Немојте ни да сањате о ЕУ док се не реши питање Волињских жртава

На захтев Варшаве, реаговала је и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, поручивши да "одавно нико није ушао у ЕУ без ексхумације".

Нема говора о придруживању Украјине Европској унији док се коначно не реши питање ексхумације посмртних остатака жртава Волињског масакра, изјавио је заменик министра спољних послова Пољске Павел Јаблонски.

"Без решавања тог питања, Кијев не би требало ни да сања о приступању ЕУ. Ако Варшава жели да буде у једној унији са земљом са којом има озбиљне разлике, онда се оне морају решити", казао је Јаблонски за радио "Зет".

Раније је пољски премијер Матеуш Моравјецки рекао да "не може бити потпуног помирења Пољске и Украјине без проналажења свих гробних места и остатака жртава масакра почињених између 1939. и 1945. године на територијама на којима су живели Пољаци".

"Волињски злочин је геноцид. Пакао хиљаде пољских породица. Укупно се верује да је у том паклу живот изгубило више од 100.000 Пољака. У паклу који су створили украјински националисти, захваљујући Трећем рајху, ликвидирана је пољска држава", казао је Моравјецки у јулу током посете Украјини.

На захтев Варшаве, реаговала је и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, поручивши да "одавно нико није ушао у ЕУ без ексхумације".

ПРИПРЕМИТЕ СЕ ЗА ЖИВОТ У ЋОРСОКАКУ: Вашингтон пост је послао поруку Украјинцима

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА