Најновије

Санда Рашковић Ивић: Коалиција са СНС је јефтина продаја ДСС

БЕОГРАД - Изненађени су мојом оставком, вероватно, зато што им је несхватљиво да неко може да поднесе оставку на место председника странке због принципа и доследности. Навикли су да се са те функције повлаче само они који су силом отерани - коментарише Санда Рашковић Ивић, до јуче председница Демократске странке Србије.

Санда Рашковић Ивић (Фото: ДСС)

Она напомиње да се увелико бунила против коалиције са Српском напредном странком на локалном нивоу и да је тај свој став јасно изражавала, тако да "изненађености нема места".

- Оваквом одлуком појединих локалних одбора - да направе коалицију и уђу у власт са СНС - продају странку за јефтине паре. Компромитују целу странку, тупећи јој зубе. Не можете бити доследна опозиција ако направите власт са њима на важним општина. У реду је да уђете у коалицију са напредњацима можда у малим местима, али у Београду, централним градским општинама - то је недопустиво. То је продаја странке - категорична је Санда Рашковић Ивић.

Саговорница се осврће на чињеницу да је жена, истичући да јој, између осталог, због тога нико није веровао да је у стању да донесе тако озбиљну одлуку као што је оставка на место председнице странке.

- Могла сам ја да кренем по Србији и растурам одборе, да применим такве методе обрачуна са страначким неистомишљеницима, како се иначе овде ради. Али, нећу то да радим. Ми морамо да се погледамо у огледало и кажемо шта желимо да будемо. Зато сам дала оставку. Видећу, у зависности од тога како се буде развијала ситуација, да ли ћу се поново кандидовати. Не желим да будем председница странке која се продаје за јефтине паре - закључује Санда Рашковић Ивић.

Рашковић Ивић је новинарима у парламенту јуче рекла да ће на јесен бити одржана изборна скупштина те странке, на којој ће се расправљати о статуту и програму странке и на којој ће се бирати ново руководство и нови пут странке.

Рашковић Ивић је рекла да остаје у ДСС и у парламенту, где ће се борити за државотворне идеје ДСС, а да ће након изборне скупштине заузети и свој став по питању останка у том посланичком клубу.

- Ми као странка треба да се одлучимо на коју ћемо страну. Постоје одбори као на Косову и Метохији и у Нишу који су одлучно против коалиције са СНС и ја се придружујем тој групацији људи. С друге стране, морамо да уважимо чињеницу да постоји велики број одбора који се залажу за коалиције са СНС - рекла је Рашковић Ивић. Као пример је навела одборе на Врачару и у Вождовцу, који су формирали власт са СНС.

Она је навела да се томе противила, али да је била прегласана.

Рашковић Ивић каже да је неопходно расписивање изборне скупштине, како би ДСС заиста била демократска странка. Додала је и да би било недемократски распуштати одборе који се залажу за коалиције са СНС, јер их је доста. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА