Најновије

Саша Јанковић: У Србији се за све пита Вучић!

У српској држави данас је све могуће и све зависи од воље мандатара, изјавио је заштитник грађана Саша Јанковић, који сматра апсурдним да власт глатко добије изборе, али не формира владу, "већ се опет прича о новим, ванванредним изборима, и то на свим нивоима".

Саша Јанковић (Фото: ЈуТјуб)

Јанковић је изјавио "да власт која не жели да слуша контролора кога је изабрала, која ради мимо закона које је донела, има много већи проблем са собом него са опозицијом и да га зато види као опозиционара, а не као независни орган власти".
- А Уставом утврђена дужност заштитника грађана је да контролише рад органа власти, а не опозицију, предузећа, медије или грађане. То ради сама власт, и то и кад сме и кад не сме -оценио је Јанковић.
Овде ретко ко обраћа пажњу на проблеме док их не види огољене у медијима, како му руше рејтинг. Па чак и тада, уместо да што пре отклоне грешку, тврде да измишљам, да сам "подлац", "злонамеран", "креатура", да "нисам добро прочитао записнике", питају се "да ли је то највећи проблем у Србији", "колика му је плата" и "што то није рекао прошлима" - подсетио је заштитник грађана.
- У српској држави данас је све могуће и све зависи од воље мандатара. Кад ће бити избори, ко ће бити посланик, ко министар, ко председник, а ко заштитник, ко ће шта и од колико сати радити, колике ће плате и пензије бити, колико ће се деца играти, колико ће нас странци поштовати, ко је највећи криминалац, кад ћемо се комшијама извињавати, а када претити - илустровао је Јанковић.
- Србији као да треба само једна институција. У овој земљи један човек све зна и о свему одлучује, у овој земљи само он има породицу и само њега и њу боле увреде и клевете. Да ли би довољно добра позиција за формирање нове владе било само да се у Србији укину опозиција, правосуђе, медији, невладине организације и да се грађанима стварност указује искључиво на "изложбама" у поставци информативне страначке службе - пита се Саша Јанковић.
- И какви су то уопште избори онда ако најјачи одлучује где, када, ко и како, а ако му се резултат ипак не свиди криви друге и све понавља из почетка - закључује заштитник грађана. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА