Најновије

Пучисти хтели Акина Озтурка за председника

Организатори покушаја војног пуча у Турској су намеравали да за председника земље поставе бившег главног команданта Ратног ваздухопловства Акина Озтурка, јавили су турски медији, позивајући се на изворе у тужилаштву.

Пуч у Турској (Фото: Јутјуб)

Медији наводе да су учесници војног пуча открили списак са именима лица која је требало да заузму челна места у држави, а Озтурк је требало да постане председник, пренео је Спутњик.
Озтурк није признао кривицу за учешће у покушају војног удара.
Војни пуч, који је покушан у ноћи између 15. и 16. јула, а за који Анкара криви муслиманског свештеника Фетулаха Гулена, који живи у САД, пореметио је односе Турске са САД.
Анкара упозорава Вашингтон да ће њихови односи бити још више погоршани уколико САД не изруче Гулена, подсећају локални медији, а преноси Танјуг.
Калин: Турска очекивала подршку Запада
Турска је очекивала подршку својих западних савезника након покушаја пуча, али ниједан председник неке западне земље није посетио Турску од тада, изјавио је данас портпарол турског председника Ибрахим Калин.
Према његовим речима, нормално је што Турска „тражи друге опције” одбрамбене сарадње, јер није добила очекивану подршку западних пријатеља и савезника НАТО после покушаја пуча у јулу.
Калин је новинарима рекао да Турска још очекује позитивне кораке ЕУ о визној либерализацији, али да не намерава да промени своју позицију поводом тероризма, преноси Ројтерс.
Он сматра и да Турска предузима нормалне кораке да осигура да се покушај пуча више никад не понови, те да није коректно што западни медији те напоре Турске називају чисткама, преноси Танјуг. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА