Најновије

Шкотска тражи да остане члан ЕУ и да уједно не изађе из Уједињеног краљевства

ЕДИНБУРГ- Премијерка Шкотске Никола Стeрџон позвала је Немачку, наистакнутију чланицу ЕУ, за помоћ у намери да Шкотска остане у Унији без напуштања Уједињеног краљевства.

Премијерка Шкотске (Фото: Синхуа)

"У ночекиваним ситуацијама морамо да тражимо неочекивана решења" изјавила је премијерка Шкотске за немачку телевизију АРД и додала да ће се овим мотивом водити у свим предстојећим дискусијама.
Велика Британија, у чијем саставу се налази Шкотска, изгласала је напуштање блока док су шкотски гласачи већином опредељени за останак у ЕУ, наводи АП.
"Врло је позитивно за Европску унију да бар део Велике Британије, ако већ није у целости, жели да остане део породице европских народа" рекла је Стeрџонова.
Премијерка, која је већ путовала у Брисел како би представила исту идеју, састала се јуче са немачким замеником министра спољних послова Мајклом Рутом, који је задужен за односе са ЕУ.
Стeрџонова је поновила и став да референдум о независности Шкотске од Велике Британије и даље постоји као једна од опција, како би њена замље остала у оквиру ЕУ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА