Најновије

ШЕШЕЉ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Чеда мора у затвор због убиства Шиптара и Кума!

БЕОГРАД - Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, каже да је, после избора нове Владе Србије, дошло време да се лидер ЛДП Чедомир Јовановић суочи са законом и коначно заврши у затвору! Интервју Војислава Шешеља за "Информер" преносимо у целости.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Шешељ наглашава да је улазак у други Вучићев кабинет био последња Чедина нада да се спаси робије због, како тврди, милионских лоповлука, веза са нарко-мафијом, али и умешаности у убиство Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Кума. Такође, лидер радикала каже да је Јовановићево "јавно кукање" због неуласка у нову владу доказ да је и он сам свестан да је дошло време да се плате криминални рачуни. - Чеда Јовановић не може да прежали то што није ушао у Владу. И то је и разумљиво. Човеку је судбина у игри, он се грчевито бори да не оде у затвор! Улазак у Владу би га заштитио од кривичног прогона и био би сигурнији. Надао се да би тако избегао одговорност за милионске пљачке, али и саслушање у вези са убиством премијера Зорана Ђинђића, Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Кума.

Ове оптужбе изнели сте небројено пута, али се ништа није десило, нити сте дали неки доказ...

- Ми то нећемо испуштати из руку. Непрекидно ћемо питати, притискати и тражити власти да се све то до краја испита. Јовановић мора да одговара! На њему се доказује да ли је Србија данас правна држава.

Имате ли неких доказа да је Јовановић умешан у озбиљан криминал? И зашто те доказе, ако их имате, не доставите надлежним органима?

- Имам ја доказе, а те доказе имају и у полицији и у тужилаштву. Потребно је само да почну да раде свој посао. Па, сви су објавили и надлежни су потврдили да су Чеда и његова супруга покрали државно жито из робних резерви вредно више од милион евра! Зашто се не поступа у том случају, шта се чека?!

Зашто се не поступа?

- То је питање за тужиоце и ми ћемо то питање од данас сваки дан постављати. Закон мора да важи за све, па и за Јовановића! Од закона га не могу заштитити ни западне амбасаде, ни било ко други!

Изјавили сте да би Јовановићу требало дати министарство саобраћаја, а да би он одмах за помоћника поставио Љубишу Буху Чумета?

- То што сам рекао је била шала на лицу места. Хтео сам да Јовановића извргнем руглу.

Зашто би баш Чуме био Јовановићев помоћник?

- Зато што је Чуме под Ђинђићевом влашћу преузео све послове асфалтирања у Србији, због чега су домаће фирме пропадале... Буха је на брзину отворио фирму у Бечу и на лизинг узео и позајмио машине којима је асфалтирао. Огромна зарада коју је тако стекао била је узрок сукоба у "земунском клану", а Ђинђић је своје главне криминалце, међу којима је био и Чуме, хтео да увуче у легалне послове. Кад је, међутим, Душан Спасојевић Шиптар остао ускраћен за паре у свему томе, дошло је до сукоба. А кад је после Милорад Улемек Легија дошао у "земунски клан", сукоб је попримио озбиљне размере. Ђинђић је хтео пола криминалаца који су га довели на власт да ликвидира, а пола да уведе у легалне токове. И на крају, убили су њега.

Добро, али где је у томе свему Чеда Јовановић?

- Па ако је Љубиша Буха Чуме спона са Зораном Ђинђићем, онда је сигурно био спона и са Чедом Јовановићем. Кад би им дали министарство, Чеда и Чуме би асфалтирали онолико путева колико су пара покрали. Ето, последње што је Чеда украо била је пшеница из државних резерви.

Јовановић вам у парламенту није одговорио на прозивку са Чуметом...

- Био је много тужан да би ми било шта рекао. А треба га упитати зашто се толико снуждио.

После 13 година, какав је осећај вратити се у Скупштину?


- Седнице нису узбудљиве као некада. Пре је било много озбиљнијих људи међу посланицима, па се расправа водила на квалитетнији начин. Али, припремите се психички за моја изненађења. А овај пут ме неће износити из Скупштине.

Прија ли вам скупштински ресторан?

- Волим да поједем кувану јунетину. Слатко нисам јео, али не зато што сам на дијети, него ми се ништа од колача у Скупштини не допада... Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА