Најновије

ПАЛМА: Тужити Хашки суд за убиство Милошевића!

Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић - Палма сматра да би адвокати покојног председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића требало да туже Хашки суд за његову смрт.

Драган Марковић (Фото: Јутјуб)

"По правилима Хашког трибунала, ако је осумњичени за ратни злочин добио ослобађајућу пресуду, нема право да тужи тај суд, али овде се ради о убиству Милошевића који је у Хаг одведен здрав, а враћен у мртвачком ковчегу, као и многу други Срби који су скончали у Хашком казамату под сумњивим околностима", навео је Марковић у писаној изјави за медије.
Према речима Марковића, "ослобађајућа пресуда Милошевићу" тражи одговоре на питања зашто су уведене санкције СРЈ, зашто је бомбардована СРЈ, зашто Србија толико чека за улазак у ЕУ и има критеријуме какве ни једна земља до сада није имала.
Марковић сматра и да је Хашки трибунал направљен за Србе и да би се судило само Србима, док су, како каже, ратни злочинци попут Анте Готовине, Рамуша Харадинаја или Насера Орића ослобођени.
Према тумачењу медија, у пресуди некадашњем председнику Републике Српске Радовану Караџицу наводи се да није било довољно доказа да је Милошевић био сагласан са стварањем етнички чисте територије и да није крив за ратне злочине.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА