Најновије

ЕДИ РАМА У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ: Заједничка седница влада Србије и Албаније за месец дана

Премијер Александар Вучић најавио је да ће Београд у наредних месец дана угостити премијера Албаније Едија Раму, али и албанске представнике са Косова и Метохије, а Радио Слободна Европа данас јавља да ће две владе одржати заједничку седницу у Нишу.

Еди Рама (Фото: Јутјуб)

Како наводи тај радио позивајући се на незваничне изворе блиске Влади Србије, заједничку седницу влада Србије и Албаније иницирао је званични Београд, али детаљи тог састанка нису још уговорени.
Делегацију Албаније требало би да преводи председник владе Еди Рама, док се претпоставља да на њему вероватно неће учестовати председник Косова Хашим Тачи или косовски премијер Иса Мустафа, већ неки други косовски политички представници нижег ранга.
Слободна Европа је пренела да је концепт састанка такав да не буде само дијалог држава Албаније и Србије, већ и дијалог о односима Срба и Албанаца у региону и да ће зато бити позвани и политички представници Албанаца са Косова. На том састанку, преноси радио, учествоваће српски и албански привредници из региона, а списак свих учесника, укључујући политичке представнике са Косова, још није до краја дефинисан.
Једна од главних тема сусрета биће и јачање привредне сарадње, а говориће се и о односима Срба и Албанаца у региону, као и о заједничкој изградњи аутопута Ниш -Тирана, која подразумева низ пројеката у региону. Вучић је јуче са америчким потпредседником Џозефом Бајденом разговарао и о односима Срба и Албанаца.
Како је пренео током заједничког обраћања јавности, Бајдена је информисао да ће Србија за месец дана угостити премијера Албаније Едија Раму и албанске представнике са КиМ, те бизнисмене, јер Србија жели да на бизнис форумима и пословним састанцима развија нашу земљу и обезбеди већи раст привреде, чувајући државне и националне интересе.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА