Најновије

КОСАЧЕВ: Признање Србији што одолева притисцима Запада да уведе санкције Русији!

Председник Комитета за међународне односе Савета Руске Федерације Константин Косачев, изразио је данас признање и захвалност Србији због тога што, како је рекао, одолева притисцима Запада да уведе санкције Русији.

Константин Косачев (Фото: Јутјуб)

Косачев је, коментаришући изјаву председника Србије Томислав Николић који је америчком потпредседнику Џозефу Бајдену пренео да Србија никад неће увести санкције Русији, рекао да би тај потез био непопуларан међу грађанима Србије.
- Председник Србије је изразио расположење српског народа који недвосмислено жели да развија пријатељске односе са Русијом - рекао је Косачев руској агенцији ТАСС.
Николић је на састанку са потпредседником САД Џозефом Бајденом рекао да српска влада неће увести санкције Русији, ако то подразумева усаглашавање са спољном политиком ЕУ.
Косачев је објаснио да су српско-руски односи засновани на вишевековној традицији словенске солидарности која је, по његовим речима, врхунац достигла када је Русија подржала српски народ на почетку Првог светског рата и када је Русија одбила да одобри НАТО бомбардовање Југославије.
- Дозволите ми да изразим признање и захвалност руководству и још важније народу Србије који не попуштају пред отвореним притиском Запада када је реч о антируским санкцијама -, закључио је Косачев.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА