Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Нећемо да сарађујемо са Русима, питање Асада је највећа тачка раздвајања!

Телевизија наводи речи кандидата за председника САД из редова Републиканске странке Доналда Трампа да Москва и Вашингтон могу да нађу заједнички језик у борби против ИД-а. Осим тога, питање руско-америчке војне сарадње у Сирији поново је постало актуелно након што су руски бомбардери користили базу Хамадан у Ирану ради напада на позиције терориста.

САД због блискости Асада са Русијом неће да сарађује њима (Фото: kremlin.ru)

Амерички генерал сматра да САД не треба да сарађују са Русијом, чак и ако две земље имају заједничког непријатеља. Према његовом мишљењу, позиције две земље се веома разликују по питању судбине Башара ел Асада и "умерене" сиријске опозиције.
- Због чега постављати заједнички циљ са Русијом, ако су наши стратешки задаци дијаметрално различити? По мом мишљењу, то је бесмислено - изјавио је Џек Кин.
Према речима генерала, покушај сарадње САД и Русије у Сирији је условљен тиме што многи у Белој кући сматрају да је обједињавање две земље око заједничког циља разуман приступ.
- Сада је администрација Обаме почела да размењује обавештајне податке са Русијом, притом, то се дешава тихо, без саопштења и упркос озбиљном противљењу Пентагона и специјалних служби - рекао је Кин. Министарство одбране САД и специјалне службе не желе да иду још даље - да поставе заједнички циљ и да тесно сарађују са Русијом у борби против ИД-а, додао је амерички генерал.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА