Најновије

Ђурић: Више права за Србе не значи мање за Албанце!

ПРИЛУЖЈЕ - Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да више права за Србе на Косову и Метохији не значи мање права за косовске Албанце.

Марко Ђурић (Фото: Медија центар Београд)

Како наводи, противници добрих односа Срба и Албанаца су непријатељи оба народа.
Више права на Косову и Метохији за Србе, кроз Заједницу српских општина, неће значити ни један милиметар мање права за косовске Албанце, може само да им значи сигурнију, мирнију и стабилнију будућност, рекао је Ђурић.
Ђурић је у Прилужју надомак Вучитрна присуствовао полагању камена темељца за парохијски дом у овом селу у којем је данас литургијом и свечаним културно-уметничким програмом обележен празник "Преображење". 
"Политика мира је једина политика напретка на КиМ и сви они који су против доброг односа Срба и Албанаца непријатељи су оба народа", поручио је Ђурић и подсетио да су највиши политички представници косовских Албанаца обећали да ће Прилужје са још неким околним селима добити општину. 
"Мислим да ти људи треба да покажу да држе до своје речи, да држе до односа са Србима на КиМ и до свог односа са Београд који је њима, хтели да признају или не, важан. Да би доказали да су достојни једног квалитетног односа треба да докажу да држе своју реч а то се доказује тиме што ће подржати већи степен права Срба на КиМ, што није на уштрб било коме другоме", рекао је Ђурић. 
Према његовим речима, "Влада Србије у сарадњи са нашим представницима у покрајинским институцијама наставља да помаже не само Епархију рашко-призренску, кроз изградњу овог парохијског дома у Прилужју, већ ће и кроз различите друге активности наставити да буде присутна овде". 
"Желим да подсетим да је народу обећано да ће имати своју општину и да ће моћи да управљају својим пословима, што је обећано и српски представницима у покрајинским институцијама и мислим да се људи држе за реч… Очекујемо да своју реч испуне зарад изградње нормалних односа и стабилности", рекао је Ђурић. 
Директор Канцеларије за КиМ казао је да ће бити настављено неговање традиције и идентитета нагласивши да је посао којим се овде баве, борба за очување српског народа на КиМ, уједно и борба за очување корена читавог српског народа и његовог идентитета. 
"Уверен сам да преображај читавог српског народа почиње овде на КиМ где се боримо за садашњост и будућност читавог нашег народа, настављамо борбу коју су водиле генерације пре нас чинећи да та страдања буде смислена и жива у времену пред нама", нагласио је Ђурић. 
Свечаностима "Дани Преображења Господњег" у Прилужју присуствовали су и заменици директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев и Дамјан Јовић, представници Срба у косовској влади Далибор Јевтић, Љубомир Марић, Бранимир Стојановић и Иван Томић, председник Српске листе Славко Симић и други. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА