Најновије

ВУЧИЋ У БАЊАЛУЦИ: Наша победа је у очувању свог рода и мира!

Премијер Србије Александар Вучић поручио је вечерас, уочи обележавања 75 година од оснивања концентрационог логора НДХ у Јасеновцу да је наша победа у томе што ћемо сви бити уједињени и што ћемо на том месту показати да умемо да сачувамо и свој род и мир.

Вучић и Додик на конференцији за штампу у Београду (Фото: ЈуТјуб)

– На месту где су усташе правиле своју “божју државу” убијајући децу и људе само зато што су Срби ми ћемо да певамо “Боже правде” и да покажемо да умемо да сачувамо свој род и мир – рекао је Вучић по доласку у Бањалуку.
– Али оно у чему јесте наша победа, то је да ћемо сви бити уједињени данас и да ћемо на месту где су они правили своју ”божју државу”, убијајући децу и људе само зато што су Срби, певати ”Боже правде” и показати да умемо да сачувамо свој род, и да нам се више никада не догоди и понови Јасеновац, Јадовно, Јастребарско нити Олуја – казао је Вучић.
Он је додао да му се чини да ћемо увек имати довољно знања и мудрости да сачувамо мир и свој народ.
Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је данашњи дан важан јер су у обележавању 75 година од формирања Јасеновца уједињени Србија и Република Српска, односно читав народ.
– У Јасеновцу је убијено 500.000 Срба и 200.000 припадника других народа. Срби се ту нису нашли случајно, нити су били колатерална штета, и то говори о томе да је логор направљен с циљем да уништава Србе у познатом пројекту – једну трећину убити, једну трећину раселити и једну трећину покатоличити – истакао је Додик.
Према његовим речима, убиство трећине становништва српске националности у Хрватској говори о томе да је то био свиреп план и колико је било усмерено против Срба само зато што су били други у односу на Хрвате.
– Знамо да је прошло много година и да је бивша Југославија потиснула истину о Јасеновцу. И на овој генерацији политичара и државника је да учине све да се та истина до краја спозна и да о геноциду сазнају сви који то нису хтели или могли да сазнају претходних година – навео је Додик.
Вучић и чланови владе су око 18 сати стигли на аеродром у Бањалуци, одакле су кренули у Доњу Градину, где ће бити обележено 75 година од почетка геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у концентрационом логору Јасеновац.
У Спомен подручју Доња Градина у 19.30 минута почеће државна манифестација поводом обележавања 75 година од почетка геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у концентрационом логору Јасеновац. Након историјског часа и рецитала, скупу ће се обратити Вучић и Додик. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА