Најновије

БИТКА ЗА АКАДЕМИЈУ: Жестоке борбе у Алепу, велики број жртава на обе стране (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска армија је у данашњим борбама успела да успостави ватрену контролу над путем којим су се снабдевали џихадисти у Рамусеху, градској четрти Алепа кроз коју су "побуњеници" покушали да пробију блокаду источног дела града.

Борбе за Рамусех (Фото: Твитер)

Припадници Сиријске армије и либанског Хезболаха наставили су да нижу успехе у контраофанзиви на југоистоку Алепа, јављају сиријски војни извори. Како се наводи, борци Хезболаха, након успешне извиднице, лоцирали су велику групу терориста Џејш ал-Фатаха који су се повлачили из опкољене Артиљеријске академје. Борци Хезболаха су затим минирали подручје којим су претпоставили да ће група наставити кретање, а пре експлозије биле су знак за фронтални напад у ком је ликвидирана читава јединица џихадиста. Уследио је напад фатаховаца на положаје Сиријске армије. У овом нападу, такође је добра извидница одрадила највећи део посла, па су терористички минобацачи успели да нанесу тешке губитке јединици Сријске армје која се упутила према Артиљеријској академији:
Ипак, минобацачка јединица је убрзо уништена артиљеријским нападом Сиријске армије, јављају војни изори. Снајперисти Хезболаха, такође су успешно очистили простор од "побуњеничких" снајпера, а како наводи агенција Фарс, у тој акцији је очишћено најмање пет "гнезда" из којих је обезбеђиван приступ академији. Сиријска војска је успела да успостави и потпуну ватрену контролу над путем којим су се снабдевали терористи у Рамусеху, тако да су они сада, као и њихови саборци у источном делу града потпуно одсечени. Како наводе војни извори, иако је контраофанзива покренута пре готово недељу дана, и даље је у току прва фаза акције за ослобођење Артиљеријске академије. У овој акцији је, за сада, страдало више од 5.000 терориста. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА