Најновије

ДАЧИЋ: Албанци лажу у Савету безбедносити УН

ЊУЈОРК- Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Њујорку да представници Приштине износе грубе неистине и лажи у Савету безбедности Уједињених нација.

Ивица Дачић у УН (фото: Јутјуб принтскрин)

На делу је националистичка политика чији је циљ уједињење у једну државу свих територија са већинским албанским становништвом, рекао је Дачић на седници Савета безбедности УН. 
Седница Савета безбедности УН на којој ће бити размотрен нови тромесечни извештај генералног секретара Бан Ки Муна о Косову почела је у седишту Уједињених нација у Њујорку данас око 16 часова по средњоевропском времену.
На седници су и министар Дачић, амбасадорка самопрокламованог Косова у САД Фљора Читаку, као и шеф УНМИК-а Захир Танин.
Бан Ки Мун је у извештају за период од 16. априла до 15. јула, објављеном почетком августа, навео да су косовске и српске власти потврдиле посвећеност дијалогу, али и позвао лидере у Београду и Приштини да покажу нову креативност, флексибилност и спремност за компромис како би дошло до напретка у дијалогу и Косово и шири регион поставили на пут стабилности и развоја.
Према његовој оцени, практично спровођење споразума Београда и Приштине уз посредовање Европске уније "није значајно напредовало", а додао је и да "Београд и Приштина настављају да се међусобно оптужују за мањак напретка".
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА