Najnovije

DAČIĆ: Albanci lažu u Savetu bezbednositi UN

NJUJORK- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u NJujorku da predstavnici Prištine iznose grube neistine i laži u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ivica Dačić u UN (foto: Jutjub printskrin)

Na delu je nacionalistička politika čiji je cilj ujedinjenje u jednu državu svih teritorija sa većinskim albanskim stanovništvom, rekao je Dačić na sednici Saveta bezbednosti UN. 
Sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren novi tromesečni izveštaj generalnog sekretara Ban Ki Muna o Kosovu počela je u sedištu Ujedinjenih nacija u NJujorku danas oko 16 časova po srednjoevropskom vremenu.
Na sednici su i ministar Dačić, ambasadorka samoproklamovanog Kosova u SAD Fljora Čitaku, kao i šef UNMIK-a Zahir Tanin.
Ban Ki Mun je u izveštaju za period od 16. aprila do 15. jula, objavljenom početkom avgusta, naveo da su kosovske i srpske vlasti potvrdile posvećenost dijalogu, ali i pozvao lidere u Beogradu i Prištini da pokažu novu kreativnost, fleksibilnost i spremnost za kompromis kako bi došlo do napretka u dijalogu i Kosovo i širi region postavili na put stabilnosti i razvoja.
Prema njegovoj oceni, praktično sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije "nije značajno napredovalo", a dodao je i da "Beograd i Priština nastavljaju da se međusobno optužuju za manjak napretka".
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA