Најновије

Исламска заједница у БиХ преузима Гуленове школе

Све образовне институције у Федерацији БиХ, које су, како се одавно спекулише, отворене капиталом турског клерика Фетулаха Гулена и делују од 1998. године биће увакуфљене (поклоњене) Исламској заједници БиХ (ИЗ БиХ), која на тај начин постаје њихов власник и стиче право да њима управља. У питању је 15 институција (вртићи, основне и средње школе, те Универзитет Бурч у Сарајеву), које вреде више од 60 милиона евра.

Исламска заједница БиХ (Фото: Јутјуб)

Васпитно-образовне институције које функционишу под окриљем „Босне Семе” и чији је рад, наводно, повезан с идеологијом коју пропагира Гулен, осим у Сарајеву, делују и у Зеници, Бихаћу, Тузли и Мостару. У њима је запослено око 500 људи.
Иако још нема службене потврде о поклањању прилично вредне имовине Исламској заједници у БиХ, локални медији извештавају како је „ствар готова” и да је само питање дана када ће „Босна Сема” добити новог власника. То се донекле назире и у саопштењима која су јавности ових дана упутиле обе стране.
Из Ријасета ИЗ БиХ наводе да је било „неких неформалних контаката”, али да органи ИЗ „нису доносили никакве одлуке нити ставове у вези с тим питањем”. Хусеин Смајић, заменик врховног поглавара Бошњака, изјавио је како би преговори о томе могли потрајати и да не треба рачунати на брзо решење.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА