Најновије

Хрвати се не смирују: Увести визе Србима!

Вуковарска подружница Хрватског демократског савеза Славоније и Барање (ХДС СБ) позвала је хрватску дипломатију да са Србијом нађе решење да би се повукле оптужнице против хрватских ратних ветерана, а ако се решење не нађе, предлаже визни режим за грађане Србије.

Славица Јелинић (Фото: Јутјуб)

Председница вуковарске подружнице ХДС СБ Славица Јелинић оштро је осудила подизање оптужница као и, како је рекла, "прогањање“ хрватских ветерана од стране Србије.
Јелинићева је, у саопштењу за медије, истакла да ниједна политичка странка која заступа српску националну мањину у Хрватској, а поготово СДСС као парламентарна странка, није осудила нити изнела став о, како она тврди, "самопроглашеној надлежности Србије за прогањање" хрватских ратних ветерана, пренео је Танјуг.
"Ако се у најкраћем року ситуација дипломатски и политички не реши и не смири, тражимо да се уведе визни режим за све грађане Републике Србије и до даљег им се забрани улаз у Хрватску с пограничним пропусницама, те размотри укидање аболиције", стоји у саопштењу вуковарског ХДССБ.
ХДССБ у садашњем сазиву хрватског парламента има два посланика. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА