Најновије

ЧАРКЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ: Вучић "ућуткао" Дачића пред амбасадорима!

БЕОГРАД - Председник Владе Србије Александар Вучић састао се јуче са представницима дипломатског кора у Србији како би им предочио да су витални интереси српског народа стабилност и мир и да због тога Србија неће одговарати на континуиране провокације и запаљиву реторику из региона.

Ивица Дачић добио "пацке" од Вучића (Фото: Синхуа)

Међутим, како се сазнаје од извора с овог састанка, потпредседник Владе Ивица Дачић није могао да се суздржи, па је пред свим амбасадорима упао у ватру и по свом старом обичају искочио из дипломатског протокола, због чега је Вучић морао да га охлади и такорећи „спусти на земљу“!

Познато је да Вучић и Дачић немају исте дипломатске приступе, те док премијер смирује ситуацију, други уме да додатно подгреје атмосферу. Тако је било и овога пута.

 Након што је Вучић објасно амбасадорима да Србија зарад мира и стабилности неће реаговати на провокације које долазе из региона, посебно од Загреба, иако би имала штошта да каже, те да ће водити политику трпељивости и суздржаности, Дачић није могао да се суздржи, те је упао у ватру... Рекао је дипломатама, које су ћутке слушале премијера, да он не може да оћути на провокације и одржао им један ватрени говор... - преноси извор.

Међутим, уследила је Вучићева реакција.

- Он му је дословно рекао: „Ивице, знам твоју нарав, али док си у Влади коју ја водим, поштоваћеш одлуке које смо донели и придржавати се заједничког става да не реагујемо на провокације“. Након тога се Дачић насмејао, али и амбасадори, који су упознати с Дачићевом плахом нарави - пренео је извор.

Он је открио и да је састанак почео веома напето. - Одмах након што су сви ушли, Вучић је упитао амбасадоре да ли су чули за дивљачко вређање Србије од стране Загреба. Они су сви заћутали и погнули главе - препричао је извор. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА