Најновије

ПОЉАЦИ УРЛАЈУ ОД БЕСА: Мрзе Русе, а сада мрзе и рубљу, разлог томе је невероватан!

После Литваније и Летоније и Пољска је протестовала због тога што је Народна банка Русије пустила у оптицај специјалне новчиће од пет рубаља у част славне совјетске Црвене армије и престоница европских земаља које је ослободила на крају Другог светског рата од нацистичке немачке окупације.

Пољаци бесне (Фото илустрација: pixabay)

Серија монета коју је 1. августа пустила у оптицај руска централна банка у част Црвене армије названа је "Градови престонице држава које је совјетска армија ослободила од немачких фашистичких окупатора" а на новчићима су Београд, Берлин, Братислава, Будимпешта, Букурешт, Беч, Кијев, Кишињев, Минск, Праг, Рига, Талин, Вилнијус, Варшава.
На сваком новчићу је датум када је град ослобођен и зграда по којој се препознаје панорама тога града. Пољско Министарство напало је Русију да та верзија историје не наилази на разумевање код Пољака и само удаљава перспективу успостављања добрих партнерских односа са Русијом. Литванија и Летонија пре Пољске су напале Москву због нове рубље јер је како су навеле дипломатије обе земље, ослобођење од Хитлерове Немачке само је Литванији и Летонији донело деценије нове "окупације - совјетске". - Никакве геополитичке промене од краја Другог светског рата не могу да оспоре значај победе над фашизмом за све народе Европе и света. И тој победи су посвећени новчићи - одговорила је на протесте руска централна банка. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА